Stigao je Storm 2

Bez autora
Sep 01 2010

Teško je ne odati se utisku da je Storm 2 samo uglančana kopija godinu dana ranije napravljenog BlackBerry Storm telefona. Ako bi išli u detalje, na primer uporedili specifikacije ova dva telefona, tek tu se vidi sličnost - istih su dimenzija i vrlo sličnog izgleda, oblika, menija, isti je procesor, kamera, baterija. Zapravo, od nekih krupnijih stvari, što se specifikacije tiče, stari i novi Storm razlikuju se u memoriji (Storm 2 ima 2GB onboard i 256 MB Flash memorije, obe su duplo veće) i takođe noviji model je dobio preko potrebni WiFi. Naravno, detaljnijim proučavanjem vidi se još mnogo promena, a najkrupnija je poboljšanje SurePress tehnologije koja omogućava klikabilni ekran. On je jedinstven po tome što korisnik ne može samo blago da pritisne taster na virtuelnoj tastaturi već mora da klikne - utisne ekran i čuje „klik“. U trenutku kada se ta tehnologija pojavila zaista je obećavala...

Stigao je Storm 2Teško je ne odati se utisku da je Storm 2 samo uglančana kopija godinu dana ranije napravljenog BlackBerry Storm telefona.

Ako bi išli u detalje, na primer uporedili specifikacije ova dva telefona, tek tu se vidi sličnost - istih su dimenzija i vrlo sličnog izgleda, oblika, menija, isti je procesor, kamera, baterija...

Zapravo, od nekih krupnijih stvari, što se specifikacije tiče, stari i novi Storm razlikuju se u memoriji (Storm 2 ima 2GB onboard i 256 MB Flash memorije, obe su duplo veće) i takođe noviji model je dobio preko potrebni WiFi. Naravno, detaljnijim proučavanjem vidi se još mnogo promena, a najkrupnija je poboljšanje SurePress tehnologije koja omogućava klikabilni ekran.

On je jedinstven po tome što korisnik ne može samo blago da pritisne taster na virtuelnoj tastaturi već mora da klikne - utisne ekran i čuje „klik“. U trenutku kada se ta tehnologija pojavila zaista je obećavala. Tada virtuelne tastature kod drugih proizvođača nisu bile ovako usavršene i činilo se da je proizvođač BlackBerry uređaja, kanadski RIM, na tragu nečeg što bi moglo da postane standard. Upravo taj nedostatak fizičke tastature i komplikovano kucanje je najveća razlika između Storm porodice i ostalih BlackBerry uređaja.

Postoji još nekoliko oblasti u kojima su drugi proizvođači pametnih telefona prešišali Storm 2, ali treba uzeti u obzir da se ovaj telefon u prodaji u svetu pojavio još novembra prošle godine a tek sada kod nas. S druge strane, bez obzira na sve pobrojane mane, Storm 2 je jednostavan, otporan, kompaktan, sveden, lepo stilizovan i neopterećen suvišnim aplikacijama.

Odlično se snalazi sa „kancelarijskim“ dokumentima, dok mu multimedija nije jača strana. To se, između ostalog, vidi po tome što je njegova kamera ista kao kod prvog Storma iz 2008. godine. Zbog svega ovoga Storm 2 definitivno nije za ljude koji žele da im telefon bude i fotoaparat i mp3 player, ali može veoma dobro da posluži onima koji uz telefon žele kancelariju na putu - da barataju mejlovima i dokumentima.

Uz Storm 2 dobijate bolju zaštitu (mada se brojne države trude da se ovo promeni) i manji protok podataka, što bi teoretski trebalo da znači i manji račun za telefon.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik